Поштовани ученици и родитељи,

 

У циљу припреме ученика осмог разреда за ЗАВРШНИ ИСПИТ и ове године се организује пробни завршни испит.  Осим верне симулације процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утрвђене процедуре, циљ организовања пробног завршног испита је и тај да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.
ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ ће бити одржан у петак, 9.4 и суботу, 10.4.2021. године.
         Такође Вас обавештавамо да ћe у периоду од 12. до 15. априла 2021. године, родитељи, односно други законски заступници моћи да пријаве своје дете за полагање ПРИЈЕМНОГ испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа електронским путем на портал у МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА (mojasrednjaskola.gov.rs). Сви који не поднесу електронске пријаве за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику моћи ћe да поднесу 15. и 16. априла 2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења, као и у уметничким школама.

         У складу са Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, пријемни испити за ове школе, биће реализовани у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године. Родитељи, односно други законски заступници моћи ћe по први пут онлајн да остваре увид и у резултате.

Такође, од ове школске године и друге активности које се односе УПИС у средњу школу, обаљаће се  путем овог портала без подношења документације у папирном облику.

        ЗАВРШНИ ИСПИТ на крају основног образовагьа и васпитања за школску 2021/2022. годину, према Календару образовно-васпитног рада, биће одржан 23, 24. и 25. јуна 2021 . године, а увид у прелиминарне резултате тог испита родитељи, односно други законски заступници, моћи ћe да виде, на поменутом порталу, 27. јуна 2021. године. На истом порталу подносиће се и приговори на резултате завршног испита.

Од ове године листа жена моћи ћe да се поднесе путем поменутог портала, уз могућност неограничених измена и допуна до 3. јула 2021. године.

Сви који не искористе предност електронског подношења листе жеља, моhи ћe поднети листу жена, као и до сада, у папирном облику у основној школи свога детета, 3. и 4. јула 2021. године.

На порталу МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА (mojasrednjaskola.gov.rs) 11. јула 2021 . године родитељи, односно други законски заступници моћи ћe да остваре увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Taкoђe, електронским путем моћи ћe да се обави и упис у средње школе, користећи наведени портал. Повезивањем са системом здравства омогућен је и електронски упис и за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве.

 

Пријава за пријемни испит

 

КОНКУРС ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ 2021/22. године

 

Календар активности за спровођење Завршног испита

 

Информација за родитеље - "Моја средња школа"