1   - следећа страна 

Обавештење о упису првака и заказивању тестирања

 

Поштовани родитељи,

 

 У складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја обавештавамо Вас о новој процедури уписа деце у први разред за школску 2020/2021.годину, као и начину заказивања термина тестирања. Родитељима деце која су статала за упис у први разред школске 2020/21. године, од 1.4.2020. год, било је омогућено да електронским путем искажу интересовање за школу.

 

 Приоритет приликом уписа због техничких, просторних и кадровских капацитета имају деца која територијално гравитирају ка школи а затим оно који су у законском року (до 1. фебруара) предали молбе зе упис у први разред. Из горе наведеног, молимо вас за разумевање.

 

 Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула. Упис ученика у први разред, а у складу са заказаним терминима, у школи се обавља у периоду од 1.6. до 20.7.2020. године. Након уписа у школу, психолог/педагог ће обавити тестирање истог дана. 

 

 Ове године није потребно да приликом уписа доносите извод из матичне књиге рођених, уверење о похађању предшколског програма, доказ о лекарском прегледу детета и потврду пребивалишта, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење, које морате да понесете са собом уколико сте преглед обавили пре 16. марта 2020. године или уколико сте преглед обавили код приватног лекара без обзира на датум.

 

Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис.

 

 

  Управа школе

https://zuov.gov.rs/elektronsko-zakazivanje-za-upis-i-testiranje-prvaka-pocinje-od-28-maja/


"МИСЛИША" - награде и похвале

 Резултати на такмичењу "Мислиша 2020" (награде и похвале):

 

ПРВИ РАЗРЕД

 

Ловрић Страхиња -  I награда

Радошевић Уна - II награда

Локас Реља -  II награда

Комазец Душан  - III награда

Вујко Лука  - III награда

Буљевац Филип - III награда

Чворовић Милан - III награда

Станишић Петра -  похвала

Пекез Васил -  похвала

Бабић Лука -  похвала

Чоловић Тилија - похвала

Мићовић Максим  - похвала

 

ДРУГИ РАЗРЕД

 

Чолић Ања  - II награда

Јеринић Мања  - III награда

Вучинић Вукашин  - III награда

Пауновић Михајло  - III награда

Савић Михаило - похвала

Думнић Матија - похвала

Лавадиновић Лука -  похвала

 

ТРЕЋИ РАЗРЕД

 

Пекез Страхиња- I награда 

Грбић Зоја - II награда

Ђурић Матеа - III награда

 

ЧЕТВРТИ РАЗРЕД

 

Безаревић Доротеја  - I награда 

Филипов Немања -  похвала

 

 ЧЕСТИТАМО СВИМ УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ ОСВОЈИЛИ НАГРАДЕ И ПОХВАЛЕ, АЛИ И УЧЕНИИЦИМА КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА ТАКМИЧЕЊУ "МИСЛИША" !!!

 

Предлажемо да за време летњег распуста, поред игре и одмора, вежбате логичко мишљење и закључивање, по угледу на поменуто такмичење. У томе вам могу помоћи и следећи линкови: 

 

 Ревијално математичко такмичење

 "Кенгур без граница"


http://arhimedes.rs/MISLISA_c.htm


Процедура за прихват ученика

Обавештење за родитеље

 

 Процедура за прихват ученика који су пријављени за продужени боравак од 11.05.2020. године

 

Поштовани родитељи, 

Од понедељка, 11.05.2020.године спроводи се боравак у школи на следећи начин:

Прихват ученика у продужени боравак од стране задуженог наставника је од 7:30 до 8:00, а по ученике родитељ долази најкасније у 16:30 часова. За сваки наредни дан родитељ је дужан да унапред обавести дежурног наставника на прихвату ученика. Ученици ће улазити на улаз за ученике школе, где ће их чекати дежурни наставник .

Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести директора школе.

Родитељи треба да обезбеде посебну флашицу са водом која ће бити само за његове потребе током боравка у школи. Потребно је да деца доручкују пре доласка у школу и да им родитељи спакују ужину или суви оброк ( у зависности од дужине боравка у школи). Размена хране и флашица међу децом није дозвољена.

У оквиру боравка  у школи ученици ће редовно пратити наставу на даљину (ТВ часови), а по завршетку ТВ часова ученици ће радити домаће задатке- Учење у оквиру наставних предмета биће комбиновано са активностима за релаксацију и активан одмор у школском дворишту.

Родитељ је у обавези да када доводи дете у школски објекат обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу препаратом на бази 70% алкохола, и пређе преко постављене дезобаријере за обућу, и да уз минимално задржавање, размени информације са наставником који је задужен за рад у боравку.

Уколико није неопходно родитељи не треба да улазе у школу, како при довођењу, тако и у прихвату деце на крају дана.

Потребно је да родитељи и други законски заступници при довођењу деце или одласку из установе задржавају међусобну удаљеност од два метра.

 У нашој школи су предузете све мере које су прописане од старне надлежног Министарства а у складу са прописима који се односе на здравствену заштиту становништва од заразних болести.

 Целокупна школа је дезинфикована, двориште и спортски терни су очишћени и опрани.  Набављена су сва средства неоходна за свакодневну дезинфекцију школских просторија.

Партнерски односи са породицом заснивају се на узајамном поверењу, поштовању, размени битних информација о детету и породици, отвореној комуникацији и одговорности. Спровођење препорука за превенцију инфекције COVID-19 изискује њихову доследну и одговорну примену како од стране запослених, тако и од стране родитеља и других законских заступника деце у циљу заштите здравља и безбедности деце и одраслих.

  Директор школе

  Радослава Мраовић


Креативни прваци - "Јежева кућица"

Инспирацију за свој стваралачки рад две ученице 1/2 пронашле су у песми Бранка Ћопића ,,Јежева кућица''

Препорука учитељице  била је  да погледају и неколико анимираних филмова који су направљени на основу ове песме.
Интересантно је то да је ово продукт рада две ученице првог разреда , у време када се настава одвија на даљину , њихових родитеља који су их подстакли и помогли да то ураде и учитељице која негује креативност својих ђака.
Пред вама је анимирани филм  ученица Биљана Бурић и Дуње Новаковић ,,Јежева кућица'', Б.Ћопић (одломак).
Подстакнимо креативност наших ђака и изађимо из оквира учионице.

 

Видео погледајте ОВДЕ.

Презентација ПП службе о значају вршњачког учења:  "КАКО УЧИТИ ЗАЈЕДНО И КАДА СМО ОДВОЈЕНИ".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1   - следећа страна