1   - следећа страна 

Награде и похвалнице (ученик-научник-уметник)

Синергија уметности и науке

 УЧЕНИК – НАУЧНИК - УМЕТНИК

 

Ученици млађих разреда  посетили су мултимедијску изложбу Синергија уметности и науке - Ученик- научник-уметник (22-23.11.2021. год.) која је била организована у Кући краља Петра Првог.

 

Сам пројекат има за циљ да младима и деци приближи свет науке и уметности на креативан начин.Ученици су имали  прилику да кроз микроскоп прате промене на ћелијском нивоу и те промене, виђене из њихове перспективе, преточе на папир у облику ликовног рада.

 

   Дечје радове  прегледала је стручна комисија и ученица 4/2 Мања Јеринић, чији  ликовни рад је освојио прву награду , добила је бесплатан курс цртања и сликања у школи ПероАрт на Сењаку.

 

Похваљени су ликовни радови следећих ученика:

 

 ●  Кора Гарапић  1/3

 ●  Матеја Обрадовић 2/1

 ●  Даница Митрић 3/2

 ●  Вера Миливојевић  4/2

 

Они су награђени прибором за цртање.

Свим одељењима млађих разреда, као и учитељицама, које су својим доласком подржале овај пројекат, додељена је захвалница.
Употреба мобилних телефона у школи

Начин коришћења мобилних телефона у школи

Поштовани ученици и родитељи,

              Подсећамо вас да је у складу са Законом и Правилником (о васпитним и васпитно-дисциплинским мерама, правној заштити и материјалној одговорности ученика), употреба мобилног телефона  и других електронских уређаја у току наставе  забрањена.

 

Сликање, снимање себе, друге деце, наставника, наставног процеса у току трајања наставе, у школи или дворишту школе строго је забрањено. У школи је забрањено коришћење друштвених мрежа преко телефона ученика или школских компјутера. Уколико се утврди да је ученик користио слике или снимке других ученика, наставника или запослених школе, постављао их на друштвене мреже следи покретање васпитно-дисциплинског поступка  који води смањењу  оцене из владања.

Стога вас подсећамо и да телефони морају бити искључени док трају часови. Уколико ученик користи телефон, наставник ученика уписује у напомену у ЕсДневник, узима исти и након часа односи до директорове канцеларије где ће телефон стајати све до доласка родитеља ученика.

Напомињемо да подржавамо унапређење дигиталних компетенција ученика и коришћење савремених технологија  у сврху образовања али сматрамо да злоупотреба истих може имати негативан утицај на рад и пажњу ученика у школи. Такође смо свесни да су мобилни телефони (нарочито ученицима млађих разреда) потребни због комуникације са родитељима.

Надамо се да ће доследно поштовање правила допринети бољој радној атмосфери на часу,  али и да неће долазити до проблема међу ученицима због злоупотребе технологије и друштвених мрежа.

 

 

                                    Наставничко веће ОШ „Војвода Радомир Путник“ПОРУКЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Дан Толеранције, који се у целом свету обележава 16. новембра и у нашој школи је обележен многобројним активностима. 

Као продукти радионица које смо реализовали издвајамо:

 

- Поруке толеранције - ОРИГАМИ поруке које су ученици направили;

- Друштвене игре на тему толеранције;

- Ликовне радове;

- Илустарција/стрип по мотивима књиге "Риба риби гризе реп", Јасминке Петровић.

 

Кроз кретаиван рад, размену идеја и дискусије заједно смо учили да толеранција значи уважавање и прихватање различитости, да је толеранција у ствари хармонија различитости.


УЧЕНИК НАУЧНИК УМЕТНИК

МУЛТИМЕДИЈСКА ИЗОЖБА

,,Синергија уметности и науке''

– УЧЕНИК НАУЧНИК  УМЕТНИК-

 

Ученици млађих разреда  посетили су мултимедијску изложбу

 -Ученик научник уметник- ( 22-23.11.2021. год.) која је била

организована у Кући краља Петра Првог.

Пројекат ,,Синергија уметности и науке'' подржан  је и одобрен од

стране Института за биолошка истраживања ,,Синиша Станковић'',

Института од националног значаја за Републику Србију, Универзитета

у Београду, као и Удружења за културу, науку и образовање ,,Никола

Тесла''.

Сам пројекат има за циљ да младима и деци приближи свет науке и уметности на креативан начин. Ученици су поред модернистичких портрета Руђера Бошковића и Николе Тесле  имали прилику да од професора Радомира Путника  ( који је направио реплике Теслиних проналазака)  упознају неке од  Теслиних  проналазака : Теслин калем и Колумбово јаје.

 Ученици су имали  прилику да кроз микроскоп виде промене на ћелијском нивоу и те промене виђене из њихове перспективе преточе на папир у облику ликовног рада.

    Дечје радове ће прегледати стручна комисија и најбољи рад ће добити бесплатан курс сликања у школи ПероАрт на Сењаку.

 

 1   - следећа страна