1   - следећа страна 

Прослава Светог Саве

27. јанура у и oве године традиционално је, приредбом и сечењем славског колача уз присуство свештеника, обележена школска слава Свети Сава.

Под руководством наставнице српског језика Милице Николић и Драгане Бобић, ученици су припремили и извели пригодан програм посвећен Светом Сави. Програм је употпунило певање ученика школског хора под руководством наставнице музичке културе Лепе Петковић.


Угледни час - француски језик

У уторак, 28.1.2020. године, наставница француског језика, Надежда Џогаз, у одељењу 8/3 одржала је угледни час: "Глобално загревање" - Le réchauffement climatique.

 Час је замишљен као завршни део истоименог пројекта. Ученици су били подељени у тимове. Имали су задатак да опишу ситуацију у приобалним градовима: Мајамиу, Ници, Брајтону и Токиу. Требало је да прикажу које последице глобалног загревања трпе ти градови и које кораке предузима влада тих земаља да би спречила негативне утицаје климатских промена на биљни и животињски свет, на одлив становништва, економију и туризам.

На крају пројекта, сваки тим је покушао да понуди своје решење  како би се ублажили негативни ефекти тих промена.  На крају часа на коме су ученици све то презентовали,вођен је дијалог о урађеним пројектима и о проблемима на које су ученици наилазили.

Часу је поред запослених у школи присуствовала и Mирјана Виденовић-саветник за француски језик. 


Седмаци у посети Музеју афричке уметности

Ученици одељења 7/1 су са наставницом географије, Јаворком Јаковљевић, посетили Музеј афричке уметности и имали прилику да се упознају са културом и традицијом западноафричких народа. Посебно су им биле занимљиве маске и скулптуре у дрвету, музички инструменти, накит, као и несвакидашње тканине. Посета је била занимљива и едукативна. Седмаци су се дружили и уз то научили нешто ново.


Упис у 1. разред - ван подручја школе

Поштовани родитељи,

 

Обавештавамо Вас да молбе за упис деце у први разред деце која станују ван подручја школе (ван дела општине Савски венац који гравитира ОШ "Војвода Радомир Путник"), предате до 1.2.2020. године.

 

       Срдачно

    Радослава Мраовић - директор школе


Пројектна настава - презентације

Ученици шестог разреда су у оквиру пројектне наставе и рада на пројкету "Засади СВОЈЕ дрво" представили своје PowerPoint презентације . У оквиру поменутог пројекта ученици су се бавили темом са различитих аспеката:

- Засади дрво - засади свој кисеоник (биологија); Распростањеност и дрвеће (географија и биологија); Дрво и производи од дрвета (техника и технологија); Дрво у књижевности (српски језик); Песма о дрвету (музичка култура); Шта каже гравитациона биологија о дрвету (биологија и физика); Дрво у верским обредима (верска настава); Дрво у митологији ( историја)...итд. 

 

У оквиру презентацијe, ученица 6/3 Дуња Јанковић је написала песму коју је рецитовала у тиму са Јањом Јоцић. 

 

     Песма о дрвету

Лети време а дрво расте, 
лете листови жути,спремају се за зиму.
Зима је дошла,
а дрво седи само усред снега, на врху брега,
и чека децу да се пењу по њему.

А деца се спуштају низ брег, занимљивији им је снег.
Дрво тужно спушта гране, спрема се за пролећне дане.
Буди се у пролеће, и види децу сву разиграну и срећну,
завршили са школом, спустили ранчеве и кренули да трче.


Дрво се усрећи и насмеши.
Деца су полако кренула кући,
спустио се мрак и видео се само месечав зрак.
Дрво склопи очи и једва чака сутра - следећег јутра.

 1   - следећа страна