Ученици ОШ "Војвода Радомир Путник"  су 30.3.2018. године у 13:15, како они то воле да кажу, "правили Франкофонију".

Тим поводом организовано је финале квиза "Les questions pour les Champions".

Ученици су на редовним часовима француског језика прошли квалификацие за квиз, а у оквиру јавног часа француског језика су се такмичили финалисти. Квиз је организован на три нивоа. Први ниво је био намењен петацима и та етапа квиза је названа "Je parle français et toi?". Она је обухватала четири игре: Chasez l'intrus, Continuez la suite, Dites le contraire et Les questions pour les champions. Други ниво је намењен ученицима шестог разреда и та етапа је названа: "Ah, les fêtes!". Она је такође обухватала четири игре чија питања су се односила на празнике и обичаје у Француској. Трећи ниво је био намењен седмацима и назван је  "Vive la Révolution". Ученици су одговарали на питања из области Француске револуције, историје и симбола Француске, а питања су била груписана у четири игре.

Квиз је у потпуности на француском, ђаци су показали знање, тимски рад и сналажљивост. Такмичење је било узбудљиво и јако напето. На крају квиза додељене су медаље, које су ученици правили на часовима ликовног.

У реализацији квиза учествовали су франкофони наставници: наставник француског Надежда Џогаз, наставник историје Мија Пајантић и наставник математике Татјана Малиџа.
Аутор и организатор квиза је наставник француског Тања Гњидић.

 

ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА