У нашој школи су 21. и 22. октобра 2020. у одељењима седмог и осмог разреда одржане радионице  „Здрав начин живота“, „Екологија и заштита животне средине“ и  „Циркуларна економија“. Радионице су одржане у сарадњи са Центром за едукације, одрживи развој и иновације и Општином Савски венац.

Циљ радионице  „Здрав начин живота“ је да се ученици  едукују и подстакну на позитиван став према здравом начину живота, како би се убудуће могло здравље ученика превентивно побољшати.

Радионице  „Екологија и заштита животне средине“ и „Циркуларна економија“ имају за циљ мотивисање младих људи ка одговорном понашању према животној средини и подизање еколошке свести о значају здраве средине за живот. Специфичnи циљеви пројекта имају двострану улогу,први је промена навика младих у правцу одговорнијег односа према животној средини, а други је представљање позитивних примера из праксе и могућности зеленог предузетништва кроз покретање бизниса у области зелене економије, чиме се младима отварају пословне перспективе које ова област нуди. Примена Циркуларне економије младима не пружа само информације о начинима и значају заштите животне средине,већ представља и један од начина покретања „зеленог предузетништва“.

У овај пројекат су укључени  ученици 7. и 8.разреда основних школа и ученици 1. и 2.разреда средњих школа, јер је то циљна група која ће у наредном периоду сазревати и моћи и у пракси да примени стечена знања, али и да позитивно утиче на друге  кроз вршњачку едукацију.

У оквиру пројекта је предвиђено да ученици након завршеног рада у групама на самој радионици, шаљу своје идеје у виду презентације како би се у току наредне недеље одржала изложба њихових радова и поделиле награде најуспешнијим пројектима.

Презентацију Здрав начин живота погледајте ОВДЕ.