11.12.2023.године, у Француском институту је обележен дан Двојезичне наставе. Тим поводом су били позвани представници свих 9 билингвалних одељења из Србије, од којих 7 представника гимназија (Ниш, Пирот, Нови Сад, Ваљево, Крагујевац и Београд) и 2 представника основних школа, од којих је једна огледна основна школа "Владислав Рибникар", а друга је наша основна школа "Војвода Радомир Путник". Ученици свих 9 школа су дошли са својим професорима и директорима, а догађај је такође био увеличан присуством члана  Министарства просвете, госпође Јелице Ристић, која је задужена за билингвалну наставу за основно и средње образовање, присуством директора Француског института, културног аташеа и координатра за француски језик. 

Ученици свих школа су имали задатак да кратко представе оно што су урадили и што раде у процесу билингвалне наставе, да објасне своје мотиве зашто су се определили за билингвално одељење и да причају о својим плановима за будућност. Наравно, њихов задатак је био да ту презентацију представе на француском језику. Са поносом можемо да кажемо да су наше ученице Матеа Ђурић и Ника Гарапић биле достојни носиоци те дужности, и да, иако најмлађе учеснице овог скупа, успеле су да покажу да њихов ниво знања и самопоуздања ни у чему није слабији од много старијих другара. Након тога, били су организовани округли столови где су координатори, професори, директори и ученици дискутовали на свим нивоима о проблемима и изазовима које доноси оваква врста образовања.

На крају, оно што би требало издвојити и нагласити да би се дочарала атмосфера овог скупа је реченица коју су Ника и Матеа изговориле на крају своје презентације, а она гласи: "Наше билингвално одељење нас је научило и даље нас учи да су склад и пријатељство кључ једног успешног одељења!", а тако би се могло рећи и за овај скуп у целини!