Ученици библиотечке секције „Путници“ обележили су Дан еврпског језика, 26. септембар. На часу секције на веб-сајту Европског дана језика имали су језичку активност „Ларино језичко путовање кроз Европу“. Сазнали су којим европским језиком говори највише људи у Европи и свету, како се изговарају уобичајене фразе и како се броји до десет на различитим језицима.

Многи европски језици су лепи за слушање, па ипак, некада није лако да се на страном језику гласови и речи изговоре. Сви европски језици садрже речи и фразе које могу бити права мука за изговор, чак и изврсним говорницима.

Ученици секције су подстакнути претходним "путовањем Европом" направили пано на којем су приказали гласове, речи и фразе које су изазовне за изговор у српском језику.

Ана Драганић, ученица 8/1, члан библиотечке секције, илустровала је тему „Језици за мир“. Рад, који је осмишљен тако да пренесе поруке јединства и разумевања на различитим језицима и путем симбола, послат је на конкурс Савета Европе и Европске комисије.

http://www.osvojvodaputnik.edu.rs/vest.aspx?id=17