Поштовани родитељи,

 

 У складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја обавештавамо Вас о новој процедури уписа деце у први разред за школску 2020/2021.годину, као и начину заказивања термина тестирања. Родитељима деце која су статала за упис у први разред школске 2020/21. године, од 1.4.2020. год, било је омогућено да електронским путем искажу интересовање за школу.

 

 Приоритет приликом уписа због техничких, просторних и кадровских капацитета имају деца која територијално гравитирају ка школи а затим оно који су у законском року (до 1. фебруара) предали молбе зе упис у први разред. Из горе наведеног, молимо вас за разумевање.

 

 Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула. Упис ученика у први разред, а у складу са заказаним терминима, у школи се обавља у периоду од 1.6. до 20.7.2020. године. Након уписа у школу, психолог/педагог ће обавити тестирање истог дана. 

 

 Ове године није потребно да приликом уписа доносите извод из матичне књиге рођених, уверење о похађању предшколског програма, доказ о лекарском прегледу детета и потврду пребивалишта, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење, које морате да понесете са собом уколико сте преглед обавили пре 16. марта 2020. године или уколико сте преглед обавили код приватног лекара без обзира на датум.

 

Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис.

 

 

  Управа школе