У први разред се уписују деца рођена од  1.03.2013. до 28.2.2014.године, а упис почиње у среду, 1.4.2020. године.

Министарство просвете, науке и технологије припремило је нову пероцедуру уписа деце у први разред. Родитељима и другом законском заступнику детета омогућено је да почевши од 1.4.2020.године, електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа. Након исказаног интересовања за упис детета у одређену школу Министарство просвете ће електронским путем послати нотификацију о датуму уписа у основну школу.

На Порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга заказивање термина за упис и тестирање. Ова услуга омогућава родитељима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу.Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику и упис (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, обављеном лекарском прегледу) и упис.

У први разред – као преврмени упис, могу да се пријаве  и деца рођена до 1. јуна 2014. године. Упис ове деце ће бити омогућен након тестирања посебним тестом за проверу спремности за полазак у школу.

Обавештавамо родитеље и да ће школа разматрати све молбе које су родитељи поднели за упис ученика који територијално не припадају школи.

Родитељи такође могу исказати заинтересованост за упис путем мејла sekretarputnik@sbb.rs, тако што ће оставити основне податке детета (датум рођења, адресу пребивалишта и контакт телефон родитеља).