ПОСЕТА АРХЕОЛОШКОМ НАЛАЗИШТУ У ВИНЧИ

ПЕТИ РАЗРЕД

 Посета Археолошком налазишту у Винчи петих разреда ОШ Војвода Радомир Путник за школску 2017/18. годину реализована је у четвртак 26.10.2017. године. Вођа и организатор посете је био наставник историје Горан Дујковић, а у пратњи ученика били су још наствник ликовног Зоран Томљеновић и вероучитељ Лазар Ристић. Посети је присуствовао 61 ученик 5-1, 5-2 и 5-3 одељења.

            Циљ ове посете, као облика образовно – васпитног рада, је упознавање ученика са свакодневним животом у млађем каменом добу, појавама и односима у друштвеној и природној средини у истом периоду, упознавање са археолошким налазиштем (начином функционисања и обраде археолошке грађе) и рад на социјaлизацији ученика кроз дружење, као и навикавање и упознавање ученика са понашањем на културно-историјским местима.

 РЕАЛИЗАЦИЈА ПОСЕТЕ:

 Ученици су у музеју присуствовали получасовном предавању о становницима Винче из млађег каменог доба, њиховом начину живота, техничким и културним достигнућима. Након тога ученици су изашли из музеја и наредних пола сата провели на платоу самог археолошког налазишта где су имали прилике да виде како изгледа једно археолошко налазиште и где су се упознали са начином функционисања једног таквог локалитета.

        

 ЗАПАЖАЊА:

            Посета петих разреда је протекла без већих проблема и како је планирано. Похваљује се већина ученика који су показали висок степен културе и жеље за стицањем нових сазнања, као и све колеге који су својим залагањем и трудом учинили да ова посета буде успешнореализована.      

Вођа посете

Горан Дујковић